Založ si blog

O päť minút 12. ..

Symbolicky je naozaj o púť minút 12. O dva dni sú voľby. Všetci vieme, že sú dôležité. Vlastne o každých voľbách sa to  hovorí rovnako. Dôležité boli keď bolo potrebné zmeniť vládu, ktorá okrem iných špinavosti urobila zo štátu štátneho teroristu. Áno mám na mysli Mečiara a spol. Dôležité veci boli aj vtedy keď jeden z najvyšších štátnych predstaviteľov útočil na novinárov, a jedného s jeho partnerkou zavraždili. Dôležité sú aj tieto, lebo treba veľa zmeniť po tých, ktorý nezničili len štát, ale aj sami seba. Je to Matovič a jeho uličná zmes.

O naše hlasý sa usilujú strany, ktoré tu už boli a sľúbili to, čo majú v programoch aj teraz a samozrejme nesplnili to. Práve sledujem diskusnú reláciu v ktorej sú iba traja predstavitelia, ktorí majú podľa prieskumov najväčšie preferencie. A samozrejme si vytýkajú všetko možné. Fico vytýka Šimečkovi, že má na kandidátskej listine kandidátov z mimovládnych organizácii a jeho stranu založili média spomínané mimovládky. Kto ale založil Smer? Od koho priniesol jeho predseda milióny vlastnou hlavou? No čiastočne sa to ukázalo, keď vyplávali na povrch mená, ktorým štát štedro rozdával rôznymi cestami. Pán Fico nestále kritizuje pani prezidentku nie preto, že robí zle, ale preto že prehral dvakrát pokus o tento úrad, raz na vlastnej koži a druhýkrát so svojím kandidátom. Kritizuje aj dočasnú vládu, ktorú menovala prezidentka. Ja vidím rozdiel v tomto menovaní. Ona menovala Ódora a Fico síce tieňového nejakého Bodora.. Kým terajší dočasný rieši veci, na ktoré nemal čas Smer ani tí po ktorých ostal terajší marazmus, ten Ficov sa musí brániť a na súdoch veľa vysvetľovať. V diskusnej relácii som čakal aj na stanoviska predsedu Hlasu. Chcel som ho voliť, preto som čakal na jeho stanovisko k návrate k Smeru. Nepovedal to jasne, ale z jeho vystúpenia som pochopil, že sa s ním spoji a pravdepodobne vysvetlenie bude, že to urobil pre záchranu demokracie na Slovensku.
Slováci zabúdajú. Parlament je plný primitívov, ktorí tam nebojujú za záujmy voličov, ale svojich tútorov, ktorým schvaľujú zákony, aby mohli zo štátneho bohatnúť. Ani tieto voľby neprinesú nových ľudí. Stačí sa pozrieť na kandidátky a porovnať s tými predošlými, aj s tými pred aj…Mená sa opakujú ako mená kráľov v dejepise. Len si zrátajte, koľko nominantov bývalých vládnych strán dnes čelí trestnému stíhaniu. Od ministrov, štátnych tajomníkov, cez vedúcich rožných štátnych inštitúcii. Tých čo sa priznali a hovoria ako to šafárenie v novodobej mafii fungovalo volajú kajúcnici. Oni sa kajajú, ale aj hovoria o tom, kto ich riadil alebo na zločiny navádzal. Kde je záruka, že takýto neprídu znova?

Matovíč začal do parlamentu vodiť akúsi uličnú zmes a pokračuje v tom. Kopírovať ho začali ďasi, napr. Danko, Myslím, že SNS už môžeme pomaly prirovnávať napríklad k Republike. A v narábaní so štátnymi prostriedkami nemajú takmer páru.
Teda koho voliť, neviem. Budeme boľševizovaní alebo fašizovaní ?  Už zazneli aj vyhrážky typu „Jedného dňa zatočíme s vami práve tak, ako zatočili ruskí boľševici s cárom, buržoáziou a Kerenským“
Tipujem šachový PAT a to by bola pohroma…

Nemám koho voliť. . .

21.03.2024

Zdá sa to byť čudné, ale ja naozaj nemám koho voliť. Nestalo sa mi to ani v jednej doterajšej prezidentskej voľbe doteraz. Stále som našiel niekoho, kto spĺňal moje predstavy tak aby bol prijateľný. Momentálne to tak nie je. Bolo nás jedenásť, už je nás len desať, už len deväť, už…, možno to bude pokračovať. Časť prihlásených kandidátov si urobilo [...]

Politické biro zvané koaličná rada valcuje

13.03.2024

v záujme triedneho boja v duch boľševizácie Slovenska bola na stôl predložená téma „demokratizácie“ RTVS Preložené do slovenčiny ovládnutie RTVS. RTVS sa „nehorázne“ správa ku koalícii a dovolí si o nej hovoriť pravdu a tak ju treba „zmravniť“ K tomu bola postavená nová ministerka kultúry, ktorá má skúsenosti z akejsi TV, ktorá šíri správy, [...]

Ako sme (ne)zrušili vedúcu úlohu strany

28.02.2024

Už asi nie veľa ľudí pamätá na slovné spojenie „vedúca úloha strany“ určite aj na jeho význam. Pr pripomenutie treba povedať, že to bolo v Ústave ČSSR zakotvené od 11, júla 1960 v článku 4. Trvala až do 29. novembra 1989 keď bol na schôdzi Federálneho zhromaždenia článok 4 o vedúcej úlohe komunistickej strany v štáte a spoločnosti zrušený. Naozaj [...]

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Nemecký poslanec AfD Bystroň se ohradil proti článku Der Spiegelu o ‘ruských’ balíčkoch

27.04.2024 10:10

Poslanec Alternatívy pre Nemecko (AfD) Peter Bystroň sa ohradil proti článku magazínu Der Spiegel, že v kauze možných úplatkov od proruskej siete prijímal balíčky.

parlament

Na Slovensku chce vzniknúť ďalších päť politických strán

27.04.2024 09:58

Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán. Oznámenia o zbere podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra SR.