Založ si blog

Protesty

V dávnejších dobách sme často sledovali na TV obrazovkách rôzne protesty na Západe, lebo na Východe vtedy neboli, boli iba manifestácie na podporu niečoho doma alebo odsúdenie niečoho na Západe.. Samozrejme, že komentáre ich politicky využívali v duchu ako sú pracujúci v kapitalistických krajinách vykorisťovaní a musia bojovať o svoje práva, v čom im polícia brutálnymi zásahmi samozrejme bránila. Viac než všetko iné mi ale na týchto protestoch prekážalo násilie samotných demonštrantov. Ničili autá, výklady, zakladali požiare a podobne. Nechápal som to násilie davu, ktorý chcel niečo. Trvá to tam do dnes, tieto maniere tam ostali stále, ale presunuli sa v rámci „ slobody“, ktorá prišla na Východ  aj tam.  U nás to zatiaľ až tak nevidieť, ale radikalizácia protestov u nás naberá na sile. a agresivite. Tak ako všade na svete sa k normálnym protestujúcim pridávajú aj rôzne živly, ako povaľači, možno aj zločinci a iná zberba.

V týchto dňoch prebiehajú v Bratislave protesty proti vakcinácii na  ochranu proti Covidu. Protest nabral heslami, vulgarizmami či inými prejavmi čisto politický ráz proti vláde a prezidentke lebo očkovanie podporili aj zákonom.. Pripravuje sa ďalší pred Ústavným súdom a kto vie čo ešte. Neviem či niekto vie kto je organizátor, lebo protest neohlásili a vyhlásili aj akýsi štrajk, ktorý zvyknú vyhlasovať odborári a tí sa tam verejne asi neprezentovali. Vyzeralo to, že sa zišla akási svorka rôznych indivíduí z Bratislavy, ale vraj ich aj niekto privážal odniekiaľ. Kto je ten niekto ? Bolo by zaujímavé vidieť kto ich riadi, aj keď to normálny človek asi vie pochopiť kto. Pripravené heslá a prejavy, niekto poskytol. „Demonštranti“ boli agresívni voči novinárom, ale aj iným. Opľuli šoférku, nepustili sanitku, v ktorej mohol zomrieť človek, zahatali dopravu a určite narobili škodu dopravnému podniku aj mestu a znepríjemnili život nevinným Bratislavčanom či návštevníkom hlavného mesta. Čítal som, že poškodili kameru a napadli kameramana z istých novín. A čo polícia, vraj nenarušili verejný poriadok a ešte vraj by mohli napadnúť cudzincov a iných návštevníkov Bratislavy. Nemyslím, že turisti sa zavinujú do štátnej vlajky navštíveného štátu. Neviem, ako podľa polície vyzerá narušenie verejného poriadku, ak zadržanie sanitky či napadnutie nevinných  nie je trestný čin.

Chápem, že nám idú na nervy terajší politici z vládnej koalície. Táto koalícia je tiež takým nešťastím pre Slovensko ako boli tie Ficove s Mečiarom a Slotom,  Dankom a Bugárom ale aj vlády pred tým. Proste nevieme si zvoliť takých čo nekradnú, čo nie sú spojený s mafiou, jednoducho naletíme takým ako terajší nepodarok Matovič a tí pred ním. Chceme predčasné voľby, ale koho zvolíme, kto je na politickej scéne z terajších či minulých dôb hodný ujať sa vlády? Nepoznám takú politickú stranu. Na tribúnu pred ÚS volajú po Kotlebovi, Mazurekovi, Harabinovi a samozrejme Ficovi. Čo dobrého už títo ľudia tejto krajine priniesli? A predsa majú priaznivcov. Je to hrozná situácia. Treba zmenu, ale prečo si ako príčinu zmeny treba vybrať hazard s ľudským zdravím? Prečo nepovedať pravdu, vládnu nám neschopní a preto treba zmenu a očkovanie nechajme odborníkom a nie politickým truľom.

Je vraj sloboda a každý má právo na… vraj na všetko… Nech sa neočkujú ak nechcú, ale nech nevykrikujú nezmysly o očkovaní a nevnucujú svoje ničím nepotvrdené názory iným Neporušuje tá nahuckaná partia proti očkovaniu práva tých o im očkovanie neprekáža a chcú ho? To ich nezaujíma. Vedci dokazujú, akým oveľa vyšším percentom sa v tretej vlne nakazia neočkovaní. To týchto najmúdrejších nezaujíma. Štát má povinnosť chrániť zdravie  ľudí a aj to robí, napriek tomu, že Fico, Kotleba, Hrabín a ich zbožňovatelia to neuznávajú.  Myslím, že tí čo tak agresívne bojujú proti tomu, aby štát chránil zdravie ľudí by mali byť patrične na to upozornení, ako škodia ľuďom aj štátu. Nech sa pozrú do sveta, všade štát robí zákroky, aby ochránil svojich občanov. Aj tam je veľa odporcov, ale chrániť ľudí treba a iný spôsob ako vakcinácia sa nenašiel a ani naši protestujúci nepovedali ako treba ľudí chrániť. Skôr radia, ako ich treba nakaziť.  Čítal som blok, ktorý obhajuje protest neznámej agresívnej skupiny v Bratislave. Jeho slová však vyvolávajú obavy a skôr mi pripadali ako vyhrážka tým, čo nie sú s nimi stotožnení., Nenapísal tam, že sú protestujúci nebezpeční pre každého kto sa objaví v ich blízkosti a neprejaví k ním sympatie. Vraj Mor ho !

Neviem, či si demonštranti uvedomujú. že väčšina dnešnej našej, ale možno aj svetovej populácie je tu aj preto, že kedysi boli povinne zaočkovaní proti rôznym chorobám, ktoré sa vďaka takým bláznom ako sa teraz objavujú vracajú a zabíjajú ľudí.

Dve politické strany už dali na známosť, že chystajú protesty pred Ústavným sudom. Jedným z tých je R. Fico, ktorý sa vraj spája s odnožou Kotlebovej strany. Pán Fico sa už raz zastal vodcu tejto odnože a dal najavo, že nič mu nie je sväté v boji o moc.( Vyjadril to vlastne aj vtedy, keď si do vlády vzal Mečiara a Slotu, či pozdnejšie Bugára. a Danka.) R. Fico asi zabudol, že aj jeho nenávistné výrazy na adresu novinárov napríklad „ako slizké hady, prestitúti, hyeny a idioti“, mohli priniesť pohnútky vedúce  k vražde novinára a jeho priateľky a myslím, že v tomto zločine môžu  niesť morálnu zodpovednosť za tento ohavný čin. Po tom čo takmer denne p. Fico na tlačovkách vystrája, v Košiciach v spojitosti s bývalými Kotlebovcami  je treba čakať všeličo, len nič dobré…

Nemám koho voliť. . .

21.03.2024

Zdá sa to byť čudné, ale ja naozaj nemám koho voliť. Nestalo sa mi to ani v jednej doterajšej prezidentskej voľbe doteraz. Stále som našiel niekoho, kto spĺňal moje predstavy tak aby bol prijateľný. Momentálne to tak nie je. Bolo nás jedenásť, už je nás len desať, už len deväť, už…, možno to bude pokračovať. Časť prihlásených kandidátov si urobilo [...]

Politické biro zvané koaličná rada valcuje

13.03.2024

v záujme triedneho boja v duch boľševizácie Slovenska bola na stôl predložená téma „demokratizácie“ RTVS Preložené do slovenčiny ovládnutie RTVS. RTVS sa „nehorázne“ správa ku koalícii a dovolí si o nej hovoriť pravdu a tak ju treba „zmravniť“ K tomu bola postavená nová ministerka kultúry, ktorá má skúsenosti z akejsi TV, ktorá šíri správy, [...]

Ako sme (ne)zrušili vedúcu úlohu strany

28.02.2024

Už asi nie veľa ľudí pamätá na slovné spojenie „vedúca úloha strany“ určite aj na jeho význam. Pr pripomenutie treba povedať, že to bolo v Ústave ČSSR zakotvené od 11, júla 1960 v článku 4. Trvala až do 29. novembra 1989 keď bol na schôdzi Federálneho zhromaždenia článok 4 o vedúcej úlohe komunistickej strany v štáte a spoločnosti zrušený. Naozaj [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.