Založ si blog

Očkovanie

Mnohí sa predbiehajú v obviňovaní v duchu hesla, kto za to môže, že očkovanie ide pomalým tempom. Najmä politikov, ktorí sú proti očkovaniu je veľa. Hľadajú voličov. Robia to rôznymi spôsobmi. Na čele anivakcinárov sú už tradiční anti, ako Kotleba Fico a iní populisti. Niektorí sú až fanatickí vo svojich prejavoch.

Žili sme, najmä my postarší desaťročia v „ére“ povinných očkovaní nás aj našich detí, či ich deti. Brali sme to ako samozrejmosť v boji proti neželaným chorobám. Darilo sa. Dosiahla sa celoplošná imunita v mnohých chorobách. A zrazu sa s očkovaním u niektorých  prestalo. Vrátila sa TBC aj mnohé iné choroby, na ktoré  sme už takmer zabudli. Objavilo sa veľa „odborníkov“, ktorí tvrdo presadzujú antipatiu k očkovaniam.

Zrazu treba robiť reklamu na očkovanie za veľa peňazí. A antireklama vás zastihne všade. V televíziách akoby najväčším hitom bolo detailne zobrazovanie očkovania. Vieme, že je dosť ľudí, ktorí injekčné vpichy neznášajú, ale musia denne pozerať alebo zatvárať oči nad detailmi očkovania. Ako upíri hľadajú kameramani na čísi pokyn momenty detailného úkonu. Myslím, že to veľmi neprospieva zvýšeniu ochoty dať sa očkovať.A vystúpenia politikov, to je horor. Po témach utečenci, moslimovia 13. dôchodky či výjazdové zasadania vlády a i. prišlo na rad očkovanie. Vďačná téma na získavanie popularity a hlasov slovenských voličov. Darí sa najmä Smeru s.r.o., ktorý už dožíval na smetisku dejín a vďaka vzkrieseniu darovanému od Matoviča ožil.

Už sme zabudli na celoplošné opeľovanie nazvané celoplošné  testovanie, zabúdame aj na to, že ľudia, ktorí nemajú dostatočnú imunitu ohrozujú ostatných a prinášajú možnosti veľkých ekonomických a spoločenských strát. Aj očkovaní môžu ochorieť, ale priebeh choroby je podľa vedcov omnoho ľahší.

My sme zaočkovaní a žijeme spokojnejšie

Nemám koho voliť. . .

21.03.2024

Zdá sa to byť čudné, ale ja naozaj nemám koho voliť. Nestalo sa mi to ani v jednej doterajšej prezidentskej voľbe doteraz. Stále som našiel niekoho, kto spĺňal moje predstavy tak aby bol prijateľný. Momentálne to tak nie je. Bolo nás jedenásť, už je nás len desať, už len deväť, už…, možno to bude pokračovať. Časť prihlásených kandidátov si urobilo [...]

Politické biro zvané koaličná rada valcuje

13.03.2024

v záujme triedneho boja v duch boľševizácie Slovenska bola na stôl predložená téma „demokratizácie“ RTVS Preložené do slovenčiny ovládnutie RTVS. RTVS sa „nehorázne“ správa ku koalícii a dovolí si o nej hovoriť pravdu a tak ju treba „zmravniť“ K tomu bola postavená nová ministerka kultúry, ktorá má skúsenosti z akejsi TV, ktorá šíri správy, [...]

Ako sme (ne)zrušili vedúcu úlohu strany

28.02.2024

Už asi nie veľa ľudí pamätá na slovné spojenie „vedúca úloha strany“ určite aj na jeho význam. Pr pripomenutie treba povedať, že to bolo v Ústave ČSSR zakotvené od 11, júla 1960 v článku 4. Trvala až do 29. novembra 1989 keď bol na schôdzi Federálneho zhromaždenia článok 4 o vedúcej úlohe komunistickej strany v štáte a spoločnosti zrušený. Naozaj [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.