Založ si blog

Vstal Gottwald z mŕtvych ?

Samozrejme že nie, ale zdá sa akoby sa jeho duch začal vznášať na Slovenskom. Diali sa vtedy veci, ktoré zažili už iba niektorí žijúci pamätníci. Dnešní osemdesiatnici  mali 5 rokov a deväťdesiatnici desať, takže viac sa dozvedáme z histórie. Roky to bol Víťazný Február a dnes sa tomu hovorí puč s rôznymi prívlastkami. Udalosti boli hektické a Gottwald vedomý si podpory Moskvy konal. Opozícia bola šokovaná a prezident Beneš bezradný. Jeho postup bol naozaj víťazný a na dlhé roky upevnil moc komunistov. Ako sa píše v tlači o tejto udalosti:

„Samostatnú kapitolu tvorila otázka ZNB, v ktorom si komunisti dlhodobo budovali dominantné postavenie. Otvorený konflikt nastal, keď sa zástupcovia nekomunistických strán dozvedeli o personálnych zmenách v ZNB v Prahe. Krajinský veliteľ ZNB, ktorý konal na základe príkazu vedenia KSČ, respektíve ministra vnútra Václava Noska, totiž preradil niekoľko obvodných veliteľov ZNB, samozrejme, nekomunistov.“

Nuž teraz k tomu vznášajúcemu sa duchu. Voľby vyhral Smer a jeho predseda demokraticky zvolený a demokraticky vymenovaný za predsedu vlády nemusí znášať peripetie, ktoré musel Gottwald. On má všetky veci, dané do lona výsledkom demokratických volieb. A tak začali ako uragán. Mnohé úrady za dve dekády vlády Smeru boli jeho ľuďmi ovládnuté už dávno a tak pokračovanie v návrate k moci, ktorú im daroval Matovič mohlo nerušene začať. Do čela polície si  Fico vybral Eštoka z „inej“, nie svojej strany. Prečo asi ? Asi ho pozná a vie čo dokáže. Ako za Gottwalda, začali sa razantné čistky v polícii, pripravujú sa zákony, ktoré majú oslobodiť „našich ľudí“ a čistky pokračujú na špeciálnu prokuratúru aj súdy a ďalšie štátne inštitúcie. Okresné úrady sú už obsadené ako sa patrí, do poslaneckých aj štátnych funkcii sú vyberaní aj takí jedinci, ktorí boli za minulej vlády bezpečnostnými orgánmi vyšetrovaní a niektorí aj obvinení z mnohých trestných činov.  Pracuje sa aj na tom, aby sa im vrátili zhabané majetky. a určite budú niektorí aj rehabilitovaní. Proste revolúcia ! A opozícia ? Začína sa spamätávať, ale nemá to jednoduché lebo boľševické heslo !„Jedného dňa zatočíme s vami práve tak, ako zatočili ruskí boľševici s cárom, buržoáziou a Kerenským“ je asi heslom pomsty aj R. Fica.
Vyhraj voľby a môžeš všetko, Aj  Víťazný Február sa dá zopakovať, „ale podľa zákonov“ a ak nie sú, tak si ich schválime. Aj také, ktoré budú chrániť tých, ktorí ich teraz tvoria, ak by náhodou niečo zaškrípalo…..

Nemám koho voliť. . .

21.03.2024

Zdá sa to byť čudné, ale ja naozaj nemám koho voliť. Nestalo sa mi to ani v jednej doterajšej prezidentskej voľbe doteraz. Stále som našiel niekoho, kto spĺňal moje predstavy tak aby bol prijateľný. Momentálne to tak nie je. Bolo nás jedenásť, už je nás len desať, už len deväť, už…, možno to bude pokračovať. Časť prihlásených kandidátov si urobilo [...]

Politické biro zvané koaličná rada valcuje

13.03.2024

v záujme triedneho boja v duch boľševizácie Slovenska bola na stôl predložená téma „demokratizácie“ RTVS Preložené do slovenčiny ovládnutie RTVS. RTVS sa „nehorázne“ správa ku koalícii a dovolí si o nej hovoriť pravdu a tak ju treba „zmravniť“ K tomu bola postavená nová ministerka kultúry, ktorá má skúsenosti z akejsi TV, ktorá šíri správy, [...]

Ako sme (ne)zrušili vedúcu úlohu strany

28.02.2024

Už asi nie veľa ľudí pamätá na slovné spojenie „vedúca úloha strany“ určite aj na jeho význam. Pr pripomenutie treba povedať, že to bolo v Ústave ČSSR zakotvené od 11, júla 1960 v článku 4. Trvala až do 29. novembra 1989 keď bol na schôdzi Federálneho zhromaždenia článok 4 o vedúcej úlohe komunistickej strany v štáte a spoločnosti zrušený. Naozaj [...]

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?

polícia páska

Tragédia v Rohožníku: Muž mŕtvy, pobodaná žena a deti v nemocnici

27.04.2024 08:10

Záchranári vyslali ambulancie do bytového domu v okrese Malacky, kde bolo pobodaných viacero osôb.

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.