Založ si blog

Bude aj ďalší kandidát na prezidenta birmovaný ?

Máme to my  starostlivých politikov, vlastne najme jedného, ktorý žije v akejsi vysnívanej ním naformulovanej realite, ktorú sa snaží vnútiť všetkým. Dennodenne ako nejaký vševed organizuje tlačovky a na nich navonok ponúka svoje rozumy, o ktorých si myslí, že sú najlepšie a iné v tejto krajine nemajú miesto. Všetko vie najlepšie, jeho riešenia nemajú chybu a ak sa Slováci nebudú držať jeho návodov, nemajú šancu. Preto teraz chce „povaliť“ vládu, lebo jeho takmer defenestrovali. Vládu „nepovalili, ale jeho áno a on to nevie odpustiť a ani do smrti to nestrávi. Darmo mu už Slováci dali najavo, že ho nechcú ani za prezidenta, ani za predsedu…, proste už ho majú dosť. Pravda nie všetci. Stále ešte má veľa tlieskajúcich paničiek, babičiek, deduškov a iných priaznivcov. Už som o tom písal, že za to, že vstal z popola môže Matovič, ktorý ho „povalil“ aj „vzkriesil“, vlastne kriesi a on to nesmierne rád využíva. Nie vždy sa mu to síce darí, ako napríklad v posledných voľbách, keď dostal po nose aj napriek tomu, že dávno pred voľbami začal predvolebnú agitáciu na predvolebných mítingoch zvaných „výjazdové zasadanie vlády“. Alebo ako sa sám priznal že z dôvodu klesajúcej preferencie s.r.o. Smer sľúbil dôchodcom 13. dôchodky, ktoré síce zabudli dať do rozpočtu, ale dodnes o nich krákorí, hoci priznal, že by ich vydlabal zo svojho nosa. Ja som myslel, že iba vo vlastnej hlave nosí milióny a on aj v nose. Medový motúz potiahol dôchodcom popod nos  a oni (niektorí) aj uverili. Aj valorizáciu dôchodkov od 1.1.2022 začali smeráci aj býval smeráci kritizovať, hoci sami prijali zákon, ktorý teraz platí.
Asi na to „zabudli“, lebo sa im to hodí a sa kritika padá na hlavu terajšej vlády. Koľko dôchodcov si túto zákernú „sociálnu“ politiku smerákov pamätajú? A to oni vedia využiť .

(Citát z tlače:)) Od roku 2018 sa dôchodky na Slovensku zvyšovali o dôchodcovskú infláciu alebo o pevnú sumu z daného druhu dôchodku počas prechodného obdobia s tým, že od roku 2022 sa budú penzie zvyšovať len o dôchodcovskú infláciu. Zákon prijala bývalá vláda Roberta Fica, ktorej súčasťou boli aj poslanci strany Hlas-SD. A práve tí toto rozhodnutie, ktoré sami schválili, teraz kritizujú a nazývajú ho veľkou hanbou a nehoráznym číslom. „Nikto na ministerstve práce a vo vláde nemihne ani brvou,“ uviedol poslanec strany Hlas-SD Erik Tomáš. Od 1. januára 2022 sa tak budú dôchodkové dávky zvyšovať o 1,3 %,“.

Ale vrátim sa k birmovanému. Najnovšie sa rozhodol, že bude diktovať pani prezidentke. Ona mu musí dopredu povedať, či sa obráti na Ústavný súd s novým referendom po moci túžiaceho Fica a ak nie atd. Nuž návod pre predsedu parlamentu. Vážený pán predseda parlamentu, vážte si pána Fica, dal vám práve návod ako dokázať, aby pani prezidentka podpísala každý zákon. Dajte jej podľa návodu Fica dopredu otázku- podpíšete, nepodpíšete?, Ak nie nemusíte prijímať zákon. Myslím si, že je to šialené a zúfalé konanie Roberta Fica. Inak to neviem nazvať. Chce vládnuť, ale nemá ani koaličný potenciál. Vlastne si ho chystá celkom rafinovane s neofašistami. Už sa bratajú nebadane aj bádane na mítingoch. Na jednom dokonca si Bláha, čoby akýsi smerácky ideológ pýtal od jedného z nich povolenie na vystúpenie na ich akcii. A dostal. Navonok sa ale zatiaľ od seba dištancujú. Zúfalstvo pokračuje, zvlášť teraz, keď niekoľko  „našich“ ľudí, čo veľa vedia sedí v base, alebo sa popriznávali k zlodejstvám za Ficových vlád.Jeden z posledných mítingov v Rimavskej Sobote bol ukážkou boľševickej hystérie. Ako v cirkusovej aréne tam vystrájal Fico s Blahom. Blaha rečnil ako Fidel Castro. Postavou sa síce podobá skôr Charlie Chaplinovi, ale reči sú podobné Castrovi. A Gemerčania v tom zabudli aj na rúška a očkovanie a tu zrazu sa prehupli do čiernej zóny. Musíme si dať pozor, aby  sa so Smerom s.r.o. do takej zóny neprehuplo naspäť celé Slovensko. Aby som nezabudol ešte na novinku, pán Fico nás upozorňuje, treba vyberať nového prezidentského kandidáta. Jemu sa vyberať nedarí. Vybral seba a nič, vybral kolegu a nič. Teraz hádam by mal niekto iný navrhnúť asi jeho… Ale pozor  !

P.S.

A pravda pravdou zostáva pod potmehúdskym slncom: voliči prídu ku urnám a vyvolení – k hrncom! (Janko Jesenský, 17.07.1929)

Nemám koho voliť. . .

21.03.2024

Zdá sa to byť čudné, ale ja naozaj nemám koho voliť. Nestalo sa mi to ani v jednej doterajšej prezidentskej voľbe doteraz. Stále som našiel niekoho, kto spĺňal moje predstavy tak aby bol prijateľný. Momentálne to tak nie je. Bolo nás jedenásť, už je nás len desať, už len deväť, už…, možno to bude pokračovať. Časť prihlásených kandidátov si urobilo [...]

Politické biro zvané koaličná rada valcuje

13.03.2024

v záujme triedneho boja v duch boľševizácie Slovenska bola na stôl predložená téma „demokratizácie“ RTVS Preložené do slovenčiny ovládnutie RTVS. RTVS sa „nehorázne“ správa ku koalícii a dovolí si o nej hovoriť pravdu a tak ju treba „zmravniť“ K tomu bola postavená nová ministerka kultúry, ktorá má skúsenosti z akejsi TV, ktorá šíri správy, [...]

Ako sme (ne)zrušili vedúcu úlohu strany

28.02.2024

Už asi nie veľa ľudí pamätá na slovné spojenie „vedúca úloha strany“ určite aj na jeho význam. Pr pripomenutie treba povedať, že to bolo v Ústave ČSSR zakotvené od 11, júla 1960 v článku 4. Trvala až do 29. novembra 1989 keď bol na schôdzi Federálneho zhromaždenia článok 4 o vedúcej úlohe komunistickej strany v štáte a spoločnosti zrušený. Naozaj [...]

Sergej Šojgu

Moskovský súd uvalil väzbu na Šojguovho námestníka. Obvinil ho z korupcie

24.04.2024 10:33

Timur Ivanov je obvinený z prijatia úplatku v "obzvlášť vysokej výške."

vražda, bratislava, bezdomovec

Z vraždy muža v bratislavskej Petržalke obvinili 45-ročnú ženu

24.04.2024 10:23

V prípade preukázania viny jej hrozí trest odňatia slobody až na 20 rokov.

Russia Ukraine

Zničme Rusom Krymský most, ozýva sa opäť z Kyjeva. Príde úder naraz zo vzduchu aj z mora?

24.04.2024 10:00

Aké zbrane by Ukrajinci potrebovali, aby udreli na most ponad Kerčský prieliv? Možno nielen rakety, ale aj bezpilotné lietadlá a námorné drony.

Kim Jo-džong

Sestra severokórejského vodcu: Vybudujeme ohromnú vojenskú silu

24.04.2024 09:50

Severná Kórea tvrdí, že vojenské cvičenia USA sú prípravou na jadrovú vojnu proti Pchjongjangu.