Založ si blog

Malo byť lepšie, iba malo. .

.Nie tak dávno sa veľkou senzáciu najmä našich reklamných bu, bu, bu televízii zvaných aj Markíza a JOJ, ale aj RTVS stali udalosti na obecnom úrade v malej obci na Východe po komunálnych voľbách. Najmä pani starostku si „podávali“ každý deň . Bulvár samozrejme nezaostával. Obecný či mestský  úrad, je vlastne pracovisko odkiaľ sa riadi chod obce alebo mesta. Na kvalite riadenia záleží ako bude mesto či obec prosperovať. Občas sa tam dostanú aj nie veľmi organizačne „zdatní“ jedinci. A potom to nevyzerá dobre. vyzerá. No väčšina starostov a primátorov sú ľudia na svojom mieste. Aj súčasná situácia nás o tom presviedča.

Takéto myšlienky mi napadli pri uvažovaní o tom, čo sa deje v našej krajine už takmer rok. Či ľudia na jej čele dosahujú úroveň tých !dole“. A súčasnosť ukazuje, že nebyť tých „dole“, nastal by riadením tých „hore“ úplný kolaps. Prišla pandémia a riadenie našej krajiny sa rozpadlo na márne kúsky. Samozrejme, že situácia je vážna a  potrebuje schopného manažéra. A taký sa nenašiel. Pred voľbami sme chceli zmenu. Chceli sme odstaviť na bočnú koľaj vládnucu garnitúru „pošiahanú“ mafiou, korupciou a všeličím iným len nie dobrým od dolu do hora  a späť. Podarilo sa, ale nevšimli sme si koho posúvame na jej miesto. Neskúmali sme kto je kto a čo nám prináša. Dali sme sa uniesť rečami o tých, ktorí to robia zle, okrádajú nás atď. Exceloval v tom najmä pán Igor Matovič. Počúvali sme ho (mnohí) skoro ako „spasiteľa“ a nevšimli sme si, že on nevie hovoriť o ničom, iba o tom ako potrestá tých vtedy vládnucich. Nehovoril ako zlepší zdravotníctvo, školstvo, samosprávu, priemysel, poľnohospodárstvo, iba ako „ich“ treba odstaviť od správy štátu. A stalo sa, voľby vyhrala  Matovičova“ strana“ a dnes je  pán Igor Matovič na čele vlády, Mal by ju riadiť, aby zvládala situáciu, do ktorej sa síce nie vlastnou vinou dostala. ale dostala a treba v nej žiť a najmä sa z nej dostať za čo najmenších strát všeobecne. Ale ON ju neriadi dobre. Dokonca sa už ani dobrovoľne a bez vážnych dôvodov na jej zasadnutí raz  nezúčastnil, ale pritom žiadal od ministrov, aby schválili to čo on vymyslel. Vraj ak nie, končí… Proste nadiktoval! Správa sa ako diktátor. Nediktuje iba vláde, ale prostredníctvom nej celému štátu. Vyzerá to ako politický sadizmus. Núti každého, aby plnil jeho predstavy. Každý, kto sa postaví proti týmto predstavám je zlý odborník, vedec, lekár, politik či občan, Iba ON je naj odborník, najmúdrejší a ovláda boj s pandémiou ako nikto na svete. Správa sa ako ako Narcis. Dokonca si myslím, že sme nepostrehli, akým narcizmom bolo menovanie líderky volieb z dediny, z ktorej pochádza jeho manželka. Týmto ťahom si asi chce zabezpečiť najhlbšiu úctu obyvateľov obce k svojmu egu. . Otvorene aj skryte a rafinovane trestá tých čo len slovkom naznačili, že nekoná dobre a jeho spôsoby sú zvláštne a často nehodné štátnika a politika. Je mu jedno či je objekt trastu z koalície alebo opozície alebo len tak z „obyčajného ľudu“ Na začiatku pandémie sa nezabudol pochváliť, že ON vymyslel akúsi „atómovú zbraň“ na riešenie pandémie. Tou zbraňou malo to byť celoplošné testovanie. Táto zbraň nefunguje a asi neplánovane vybuchla a zamorila Slovensko. Celoplošné testovanie vyzerá skôr ako „celoplošné opeľovanie!“ zdravých ľudí peľom vírusu chorých ktorí práve iba chvíľu  pred nimi nakazili prostredie, do ktorého ako zdraví povinne prišli.. Tieto úvahy potvrdzuje aj názor fundovaného odborníka, ktorý sa k plošnému testovaniu vyjadril takto: (Dovolím si citovať, odborníka z príspevku na  internete.:)

           Potom prišiel nezmysel celoplošného testovania. Jednoznačne vždy zhoršil situáciu. Keď sa pozrieme naozaj reálne na vývoj kriviek, jednoznačne do 2 týždňov od každého kola celoplošného testovania sa vždy situácia zhoršila. Ale nielen v počte pozitívnych, ale najmä hospitalizovaných a kriticky chorých na UPV. Dáva to jednoznačný zmysel a spojitosť. Aktuálne je to ešte horšie, nakoľko britská mutácia je oveľa nákazlivejšia, a má pravdepodobne aj vyššiu úmrtnosť. Je nepochopiteľné , prečo sa majú ľudia zgrupovať na testovacích miestach, čakať tam v radoch, potom musia všetci prejsť cez miestnosť, kde si každý odkašle, vysmrká sa, čím vylúči prípadný infekčný aerosól do uzavretého priestoru. Logický následok je, že viacerí účastníci sa nakazia, ale v ten deň vykonaný test ich nezachytí. Lebo oni začnú vylučovať vírus až o niekoľko dní. Nehovoriac o tom, že ak sa zachytil pozitívny človek, mala sa celá miestnosť vyprázdniť a vydezinfikovať, čo trvá minimálne 10-15 minút, pri použití najúčinnejších dezinfekcii. To sa nerobilo, inak by testovanie muselo trvať oveľa viacej dní. Čo sa týka použitých testov. Ide o antigénové testy, ktoré sú na celoplošné testovanie absolútne nevhodné. To už ale väčšina odborníkov opakovane namietala. Výrobca pri všetkých uvádza, že sú určené len pre symptomatických pacientov na orientačné rýchle určenie infekčnosti pacienta“

(https://www.bystricoviny.sk/titulka/mudr-jozef-kubik-z-prvej-linie-katastrofa-menom-slovensko/ )

 Toľko citácia,  k tomu niet čo dodať.

K hroznej situácii prispieva chaos, ktorý v krajine vládne. Chaos v koalícii, chaos najmä v spôsobe informovaní verejnosti. To čo platilo dopoludnia, už neplatí popoludní a nehovoriac o zajtrajšku. Každá strana si robí politiku po svojom, niet zjednocovacieho elementu. Výstupy z rokovaní vlády interpretuje každý minister samostatne a potom to vyzerá ako to vyzerá. . Prečo nie sú jednotné tlačovky za účasti všetkých ministrov? Tlačové konferencie po zasadnutí vlády z pohľadu jej predsedu vyzerajú, že v tejto krajine okrem Covidu neexistuje nič. Predseda vlády nevie odpovedať na otázky tykajúce sa jednotlivých rezortov, Pasuje sa iba za odborníka na Covid a to jediného. Všetky námietky voči jeho postupom tvrdo a nemiestne odmieta. Verejne ľuďom oznamuje, že koalícia nefunguje, ale zároveň oznamuje, že s tým nič neurobí, lebo by oslabil koalícii. A ON chce mať silnú moc nad ľudom tejto krajiny a manipuloval ním. Potrebuje trestať, politických partnerov a všetkých, ktorí nevedia oceniť jeho genialitu. Ako primitívny puberťak vylieva svoje pocity na sociálnych sieťach. Podsúvanie rodinných príslušníkov do svojich nepochopiteľných primitívnych hier je nanajvýš groteskným výstrelkom nútiacich človeka zamýšľať sa nad psychickým stavom pisateľa ak povie napr. aj toto:“ Covid automat je „čistokrvným“ dielom vedcov a odborníkov. A keď nebude fungovať, a ľudia budú tvrdiť, „ako to Matovič zase potototo“, viete, kde sa sťažovať.) Na vine je vždy niekto iný ON nie, to si pamätajme.

          Terajší stav je riadenia štátu je neúnosný. Vraj predčasné voľby. Bola by potrebná zmena, ale koho vybrať namiesto týchto amatérov? Z terajšej koalície len ťažko vybrať jedného, dvoch. Ak nerátame pána Kollára ktorý je ochotný asi okrem Kotlebu vládnuť s každým. Žiaľ úroveň riadenia štátu terajším premiérom nedosahuje ani úroveň pani starostky z Východu, ktorá pokojne riadi chod svojej obce. Ani opozícia nie je lepšia. Niet tam dvoch strán, (ak nerátame s prípadnou kamuflážou Smer 1, Smer 2.) ktoré by mohli  byť spolu. Vyzeralo to tak, že Fico kráčal do politického dôchodku užívať si „polky“ z provízii, ktoré podľa Počiatka mal dostavať z transakcii na spôsob ala “ Jan Slota “, ale Matovičova politika ho zastavila a Fico robí všetko, aby sa vrátil do koryta z ktorého ho konečne vysypali.. Matovič ho vzkriesil a on sa tejto slamky chytá a znova ohlupuje  Slovákov .Tých čo mu veria je nanešťastie ešte dosť. Takže kto túto krajinu vytiahne z toho zla, do ktorého kráčame viac ako 30 rokov ?

Ak sa nespamätáme, asi už nikto, lebo mafia na každej úrovni je stále silnejšia…

Nemám koho voliť. . .

21.03.2024

Zdá sa to byť čudné, ale ja naozaj nemám koho voliť. Nestalo sa mi to ani v jednej doterajšej prezidentskej voľbe doteraz. Stále som našiel niekoho, kto spĺňal moje predstavy tak aby bol prijateľný. Momentálne to tak nie je. Bolo nás jedenásť, už je nás len desať, už len deväť, už…, možno to bude pokračovať. Časť prihlásených kandidátov si urobilo [...]

Politické biro zvané koaličná rada valcuje

13.03.2024

v záujme triedneho boja v duch boľševizácie Slovenska bola na stôl predložená téma „demokratizácie“ RTVS Preložené do slovenčiny ovládnutie RTVS. RTVS sa „nehorázne“ správa ku koalícii a dovolí si o nej hovoriť pravdu a tak ju treba „zmravniť“ K tomu bola postavená nová ministerka kultúry, ktorá má skúsenosti z akejsi TV, ktorá šíri správy, [...]

Ako sme (ne)zrušili vedúcu úlohu strany

28.02.2024

Už asi nie veľa ľudí pamätá na slovné spojenie „vedúca úloha strany“ určite aj na jeho význam. Pr pripomenutie treba povedať, že to bolo v Ústave ČSSR zakotvené od 11, júla 1960 v článku 4. Trvala až do 29. novembra 1989 keď bol na schôdzi Federálneho zhromaždenia článok 4 o vedúcej úlohe komunistickej strany v štáte a spoločnosti zrušený. Naozaj [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?