Založ si blog

Aj „Potemkinovské dedinky“ vystavané Smerom s. r. o. treba brániť

Najprv ich treba postaviť a potom brániť. Pre pripomenutie, to sú také dedinky, ktoré nikdy neexistovali.

Stavajú ich najmä politici, od nepamäti. Keďže sa osvedčili, stavajú ich dodnes. V posledných rokoch bol u nás najusilovnejším stavbárom takýchto stavieb pán Róbert Fico. Ako premiér a predseda najsilnejšej strany Smer, zlepenca aj s.r.o.si to mohol dovoliť. Tak napríklad postavil diaľnicu do Košíc. Aj výjazdové predvolebné mítingy vyhlásené ako rokovania jeho vlád boli  stavaním takýchto dedín a mnoho ďalších.

.O týchto skutočnostiach som rozmýšľal  keď som dnes (20.9.2020) pozeral diskusnú reláciu v TV. V nej totiž vehementne obhajoval pán Fico 13. dôchodky, ktoré schválil parlament o 5 minút dvanásť konca bašovania Smeru a jeho partnerov. Priháralo Smeru, SNS aj Mostu-Hid a bolo treba niečo robiť Dvaja smerácki partneri to mali spočítané už dávno, ale Smer s.r.o. sa mohol ešte zachrániť. A tak postavili „Potemkinovskú dedinku“ – 13. dôchodky. A zabralo to. Potvrdil to sám pán Fico, keď sa priznal verejne, že ak by13 , dôchodky neboli schválili, Smer by mal vo voľbách iba ak 12 percent hlasov. Myslím, že klamal a pridal si percenta. Možno by skončil ako tí dvaja jeho partneri, pred bránami parlamentu. Možno.. “Dedinka!“ pomohla. Tak sa s ňou ponáhľali, že ju zabudli dať do štátneho rozpočtu. A veď načo? Ako sa pán Fico vyjadril aj  z nosa sa dajú tie stovky miliónov vyškrabať.  Asi by sa  postaviť ku kamarátovi Vážnemu a z nosa by mu vysmrkal milióny na 13. dôchodky. Že štátny rozpočet je „zákon roka“, na to zabudol. V relácii obhajoval zákon, ktorý mu mal zabezpečiť účasť v parlamente. Podarilo sa. Veď dôchodcov klamú všelijakí chumaji, prečo by sa to nemalo podariť aj im. Písal som o tom v prechádzajúcom príspevku, ale to čo predviedol dohasínajúci smerácky vodca v dnešnej relácii bolo trápnym „labutím spevom“ človeka, ktorý končí s obrovskou hanebnou politickou porážkou.

Ešte jedno vehementne v relácii obhajoval. ON vyrubil bankám poplatky a terajšia vláda ich zrušila. Takže najviac podľa neho zarobili banky. Na kom teda zarobili banky? Už som uverejnil jeden príspevok, kde som umiestnil obrázok s daňou 8%, ktoré mi pridala poisťovňa k novej splátke. Ficove zvýšenie prirátala mne, teda klientom.

Napísal som  vtedy:

Smeráci dali poisťovňam daň 8%. Nechápem, prečo tú daň mám splácať ja. Nuž ďakujem strane Smer. Sú naozaj sociálni. Nedávno mi za ich nápad postihnúť banky, zvýšila banka poplatky za vedenie  účtu. Len tak ďalej súdruhovia !

A pridal som obrázok.

.

(PS: Tým, ktorí budú diskutovať a vehementne obhajovať svojho vodcu odkazujem iba toľko, že nech si ho oslavujú, čo im iné ostáva. Pozdravujem ich. Možno im niečo ešte doplním.)

K diskkutérom.

V diskusii sa diskutujúci ohradzujú aj tým, že za 13. dôchodky hlasovali aj niektorí z terajšej koalície. Áno, je to pravda, ale treba si uvedomiť v čase o päť minút dvanásť pred voľbami prišiel Fico s vražedným nápadom – 13. dôchodok. Kto by si bol vtedy dovolil povedať nie.  „Samovraždu“ svojej strany aj osoby by spáchal. Takúto zákernú pascu položil na krk všetkým Fico. Jeho chválili a ostatným položil slučku na krk. Opovážte sa povedať nie., Ešte aj pani prezidentka podľahla, lebo tá pasca bola naozaj vražedná. Za takéto zlyhanie opozíciu aj iných nemôžeme odsudzovať. pretože v tejto diabolskej situácii, ktorú Smer narežíroval sa dalo iba ťažko v tak exponovanom čase konať ináč. Toto konanie Smeru a jeho partnerov sa mi zdá nehorázne a bolo to obrovské politické vydieranie zamerané na vlastnú záchranu. Bola to premyslená boľševická pasca.

Pokiaľ sa týka kritiky terajšej vlády, najme jej predsedu pána Matovíča, so všetkým súhlasím. Myslím si že taký chaos, aký priniesol Matovič  tu ešte nebol a ak sa čím skúr neskončí, bude so Slovenskom zle. Mala by konečne ožiť ulica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nemám koho voliť. . .

21.03.2024

Zdá sa to byť čudné, ale ja naozaj nemám koho voliť. Nestalo sa mi to ani v jednej doterajšej prezidentskej voľbe doteraz. Stále som našiel niekoho, kto spĺňal moje predstavy tak aby bol prijateľný. Momentálne to tak nie je. Bolo nás jedenásť, už je nás len desať, už len deväť, už…, možno to bude pokračovať. Časť prihlásených kandidátov si urobilo [...]

Politické biro zvané koaličná rada valcuje

13.03.2024

v záujme triedneho boja v duch boľševizácie Slovenska bola na stôl predložená téma „demokratizácie“ RTVS Preložené do slovenčiny ovládnutie RTVS. RTVS sa „nehorázne“ správa ku koalícii a dovolí si o nej hovoriť pravdu a tak ju treba „zmravniť“ K tomu bola postavená nová ministerka kultúry, ktorá má skúsenosti z akejsi TV, ktorá šíri správy, [...]

Ako sme (ne)zrušili vedúcu úlohu strany

28.02.2024

Už asi nie veľa ľudí pamätá na slovné spojenie „vedúca úloha strany“ určite aj na jeho význam. Pr pripomenutie treba povedať, že to bolo v Ústave ČSSR zakotvené od 11, júla 1960 v článku 4. Trvala až do 29. novembra 1989 keď bol na schôdzi Federálneho zhromaždenia článok 4 o vedúcej úlohe komunistickej strany v štáte a spoločnosti zrušený. Naozaj [...]

Trump Hush Money

V prvý deň procesu s Trumpom v kauze pornoherečky porotcov nevybrali

16.04.2024 07:50

Trump sa v pondelok ako prvý bývalý prezident v dejinách USA postavil pred súd v trestnom konaní.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Fico vyzval Dolinkovú, aby zabezpečila výstavbu nemocníc. Zostávajú jej dva roky, odborníci sú skeptickí

16.04.2024 07:30

Opozícia rezortu vyčíta zlú komunikáciu, nerealizovanie viacerých potrebných zmien, ustupovanie koaličnej SNS či záujmom finančnej skupiny Penta.

vesmír SpaceX raketa crew dragon

NASA: Objekt, ktorý poškodil dom na Floride, pochádzal z ISS

16.04.2024 07:16

Objekt prerazil strechu a poškodil podlahu na dvoch poschodiach, pričom skoro trafil dieťa.

hexagon, Banská Bystrica

Detské ihrisko, aké nikde inde na Slovensku nenájdete, je v Banskej Bystrici. Desaťročia chátralo, teraz ho zachraňujú

16.04.2024 07:00

Betónové šesťuholníkové tvárnice, z ktorých je komponované detské ihrisko s niekoľkými preliezačkami, osadili do Parku pod Pamätníkom SNP pred viac ako polstoročím. Unikátne dielo aktuálne obnovujú.